preskoči na sadržaj
 

LUDBREG - NEKAD I SAD

by Tomica Letina

 

PRIKAZ LUDBREGA KROZ NIZ FOTOGRAFIJA, KOJE ZORNO PRIKAZUJU RAZVOJ NAŠEG GRADA U POSLIJEDNJIH STOTINJAK GODINA. UZ STARE SLIKE NIŽU SE SLIKE NOVIJEG DATUMA, KOJE SU SLIKANE GOTOVO SA ISTOG MJESTA, KAKO BI SE UOČILA RAZLIKA LUDBREGA - NEKAD I SAD.

 

 

 

JEDNA OD NAJSTARIJI FOTOGRAFIJA SNIMLJENA KRAJEM 19 STOLJEČA

ISTA FOTOGRAFIJA CRTANA RUKOM

LUDBREG SA ISTE PERSPEKTIVE 2006.

LUDBREG 1943. SLIKAN SA CRKVENOG TORNJA

ISTO MJESTO ALI 2006.

SLIKA SA CRKVENOG TORNJA 1943.

ISTA ULICA SA MNOGO NOVIH ZGRADA 2006.

TRG SVETOG TROJSTVA - SAJMENI DAN 1936.

TRG 2006.

PANSION K CRNOM ORLU SA AUTOBUSNIM STAJALIŠTEM

DANAŠNJI HOTEL AMALIJA 2008.

TRG SVETOG TROJSTVA SA TADAŠNJOM NOVOM ŠKOLOM U POZADINI - POČETAK 20 STOLJEĆA

TRG BEZ ŠKOLE ALI SA BANKOM I POŠTOM - 2008.

LUDBREG POČETKOM 20 STOLJEĆA

ULICA PETRA ZRINSKOG SNIMLJENA 2008.

 

TRG SVETOG TROJSTVA SA LIMENOM GLAZBOM 1936.

TRG U DANAŠNJE VRIJEME - 2007.

TRG SVETOG TROJSTVA POČETKOM 20 STOLJEČA

ISTI TRG POČETKOM 21. STOLJEĆA

STARA OSNOVNA ŠKOLA SAGRAĐENA 1899. I SRUŠENA 1976.

ISTO MJESTO SA BANKOM I POŠTOM - 2007.

STARI VATROGASNI DOM /ŠPRICALKA/ - 1925.

PRIBLIŽNO ISTA PERSPEKTIVA SA KRUŽNIM TOKOM U POZADINI - 2009.

RIJEKA BEDNJA 1936.
 

BEDNJA I LUDBREG - 2007.

RIJEKA BEDNJA KAO POJILIŠTE SREDINOM XX STOLJEĆA

RIJEKA BEDNJA DANAS - 2007.

STARE SPLAVE NA RIJECI BEDNJI 1960.

DANAŠNJI IZGLED SPLAVA

ZIMSKA A IDILA NA TRGU SVETOG TROJSTVA 1937.

ZIMSKI UGOĐAJ 7O GODINA KASNIJE - 2007

VEOMA PROMETNA ULICA ŠEZDESETIH PROŠLOG STOLJEĆA

DANAŠNJA MIRNA ULICA - CENTAR SVIJETA

ULICA VATROSLAVA LISINSKOG KRAJEM PROŠLOG STOLJEĆA

DANAŠNJI IZGLED SA KRUŽNIM TOKOM

 

STARI VATROGASNI DOM 1909. /ŠPRICALKA/

ISTI DETALJ ALI 100 GODINA KASNIJE SA ISTOM KUĆOM U POZADINI

MALI PARK 2008.

MALI PARK ZAMJENJEN JE KRUŽNIM TOKOM /rotorom/

ULICA PETRA KREŠIMIRA PRIJE REKONSTRUKCIJE - 2008.

ISTA ULICA DANAS - 2010.

LUDBREG 1943.

ISTA LOKACIJA DANAS - ULICA PETRA ZRINSKOG

LUDBREG 1919. - DOČEK STJEPANA RADIĆA NA TRGU SVETOG TROJSTVA

ISTI TRG 2007.

 

SLIKA ŠKOLE PRIJE DOGRADNJE - 2002.

OŠ LUDBREG POSLIJE IZGRADNJE NOVE DVORANE I ŠKOLSKOG PROSTORA - 2009.

ŠKOLA PRIJE DOGRADNJE SNIMLJENA IZ ZRAKA - 2002.

TRG ŽRTAVA FAŠIZMA ŠEZDESETIH PROŠLOG STOLJEĆA - POLICIJSKA POSTAJA  U POZADINI

TRG SVETOG TROJSTVA - 2009.

TRG ŽRTAVA FAŠIZMA KRAJEM PROŠLOG STOLJEĆA

TRG SVETOG TROJSTVA  - 2009.

CRKVA ŠEZDESETIH PROŠLOG STOLJEĆA SA TADA POPULARNIM PRJEVOZNIM SREDSTVIMA

CRKVA U DANAŠNJE VRIJEME - 2008.

CRKVA SA ŽUPNIM DVOROM  - 1936.

ISTA LOKACIJA U DANAŠNJE VRIJEME - 2007.

KAPELA ŽALOSNE GOSPE - 1936.

KAPELA U DANAŠNJE VRIJEME

6

ZIMSKA IDILA 1936.

LUDBREG - 2008. SLIKANO NA ISTOJ LOKACIJI ALI U JESEN

STARI TOK RIJEKE BEDNJE - 1935.

RIJEKA BEDNJA 2007.

STARA ŠKOLA - 1930.

ISTE ZGRADE DANAS - RESTAURATORSKI CENTAR I ZGRADA RAZNIH DRUŠTVENIH ORGANIZACIJA

STARI VATROGASNI DOM  I DIO STARE ŠKOLE U CENTRU

DANAŠNJI IZGLED - BEZ VATROGASNOG DOMA I STARE ŠKOLE

 

 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju

LOGO ŠKOLE


KONTAKT

Osnovna škola Ludbreg

A.Kačića Miošića 17, 42230 Ludbreg

Tel; fax: 042/810-834

e-mail: os-ludbreg@osl.hr 


TražilicaRaspored zvona

 


Raspored sati

Poštovani učenici,

novi raspored sati za šk. god. 2014./2015. je priložen.


Kućni red škole

Priloženi dokumenti:
Kucni red.doc


NVOO

Oglasna ploča

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Upisi.hr-novosti
Upisi.hr
04.09.2014. 14:00
Objavljene konačne ljestvice poretka u jesenskome roku
Danas, 4. rujna 2014. u 14:00 sati objavljene su konačne ljestvice poretka u jesenskome upisnom roku. Time su kandidati svrstani na ljestvicu poretka nekih od prijavljenih obrazovnih programa ostvarili pravo upisa u taj program. Kraj obrazovnoga programa u koji su kandidati ostvarili pravo upisa u stupcu Pravo upisa stoji riječ Da . Kandidati su brisani sa svih ostalih ljestvica poretka i tamo ne zauzimaju upisno mjesto (-). Svi kandidati koji su ostvarili pravo upisa u jesenskome upisnom roku do 5. rujna do 16:00 sati u srednju školu trebaju osobno dostaviti upisnicu koju mogu preuzeti na svom sučelju pod Moj odabir/Dohvati upisnicu (uz program na kojemu je ostvareno pravo upisa). Zajedno s upisnicom potrebno je dostaviti i dokumente koji su uvjet za upis u određeni program obrazovanja (potvrde školske medicine, liječnička svjedodžba medicine rada, ugovor o naukovanju učenika i ostali dokumenti kojima su ostvarena dodatna prava za upis). Čestitamo svim kandidatima koji su ostvarili pravo upisa u I. razred srednje škole!

01.09.2014. 09:33
Danas u 12.00 zaključavaju se liste prioriteta
Kao što je propisano rokovima u Odluci o upisu, u danas, 1. rujna 2014. u 12.00 sati zaključavaju se liste prioriteta kandidata i više neće biti moguće prijavljivati obrazovne programe te započinje ispis prijavnica .  Još jednom napominjemo da učenici trebaju ljestvice prioriteta poredati tako da je na 1. prioritetu program koji najviše žele upisati, a zatim ostali, željenim redoslijedom. Aplikacija će kandidata automatski rasporediti na obrazovni program koji mu je najviše na listi prioriteta, a na kojemu prema broju bodova ulazi u upisnu kvotu. Također, ova prijava ne garantira upis u odabrane obrazovne programe ako upisna kvota u trenutku objave konačnih ljestvica poretka bude popunjena kandidatima s više bodova. Postavljanje obrazovnog programa na listu prioriteta podrazumijeva ozbiljnu namjeru da se takav program i upiše.  VAŽNO! Samo kandidati za koje je u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu naći će se na konačnim ljestvicama poretka. Prijavnice moraju potpisati kandidat i njegov roditelj/skrbnik te dostaviti do 3. rujna 2014. godine u 15.00 sati. Učenici 8. razreda škola u RH svoje će prijavnice dobiti od razrednika u svojoj školi te ih potpisane na vrijeme moraju vratiti razredniku. Učenici škola u RH koji nisu 8. razred od trenutka zaključavanje liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici Moj odabir . Dužni su ih potpisane na vrijeme dostaviti upisnom povjerenstvu u školu koja ih je aktivirala. Kandidati koje je registrirao Središnji prijavni ured od trenutka zaključavanja liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici Moj odabir . Dužni su ih potpisane do gore navedenoga roka dostaviti Središnjem prijavnom uredu na adresu e-pošte srednja@azvo.hr. Potpisivanjem prijavnice svi kandidati potvrđuju svoju stvarnu namjeru upisa u bilo koji obrazovni program naveden u prijavnici. VAŽNA NAPOMENA: svi će kandidati originalnu dokumentaciju temeljem koje su prilikom prijave ostvarili određena prava, morati dostaviti srednjoj školi koju će upisati u razdoblju određenom za upis.  

25.08.2014. 09:10
Prijave obrazovnih programa započinju u 15 sati
Prijave obrazovnih programa u jesenskom upisnom roku  bit će omogućene danas, 25.8.2014. u 15 sati. Informacije o upisnom postupku i upute mogu se naći u publikaciji  Prijave i upisi u srednje škole 2014./2015.

06.08.2014. 09:08
Početak zaprimanja dokumentacije za kandidate izvan redovnog sustava obrazovanja za jesenski upisni rok
Obavještavamo kandidate izvan redovnog sustava obrazovanja Republike Hrvatske da je moguće dostavljati potrebnu dokumentaciju (registracijski obrasci, osobni  dokumenti, svjedodžbe i ostala dokumentacija kojima se ostvaruju dodatna prava za upis i sl.) od četvrtka 7. kolovoza  2014. godine do ponedjeljka  25. kolovoza 2014. godine. Uvažit će se sva dokumentacija pristigla najkasnije do 25. kolovoza 2014. godine. Sve dokumente i registracijske obrasce koji će biti poslani odnosno zaprimljeni nakon navedenih rokova neće biti uvaženi zbog kratkoće jesenskog upisnog roka.   VAŽNO! Kandidati koji su se registrirali putem Središnjeg prijavnog ureda u prijašnjem, ljetnom, upisnom roku i čiji su osobni podaci i ocjene uneseni u sustav, nisu dužni u sljedećem, jesenskom, upisnom roku ponovno dostavljati dokumentaciju.

29.07.2014. 13:15
Prijava i upis kandidata s teškoćama u razvoju u jesenskom upisnom roku
Kandidati s teškoćama u razvoju koji žele iskoristiti mogućnost izravnoga upisa u jesenskom upisnom roku u obrazovne programe u kojima je ostalo slobodnih mjesta, trebaju se javiti uredu državne uprave u županiji, odnosno Gradskome uredu za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba koji će im pomoći u odabiru srednje škole koja provodi jedan od programa za koji je kandidat dobio stručno mišljenje službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje. Napominjemo da jesenski upisni rok traje od 25. kolovoza do 5. rujna te će, kao i u ljetnom roku, postupak prijava kandidata s teškoćama u razvoju započeti ranije: 1.  kandidati s teškoćama u razvoju javljaju se uredima državne uprave u županiji odnosno Gradskome uredu za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba 21. kolovoza i 22. kolovoza 2014. godine te iskazuju svoj odabir liste prioriteta redom kako bi željeli upisati obrazovne programe; (napominjemo da prilikom odabira liste prioriteta učenik može izjaviti listu prioriteta prema programima i prema školama) 2. upisna povjerenstva ureda državne uprave do 22. kolovoza 2014. godine, do 16 sati,  unose navedene odabire u sustav NISpuSŠ; 3.  22. kolovoza 2014. godine zatvara se mogućnost unosa odabira te se kandidati rangiraju sukladno navedenim listama prioriteta prema gore opisanim kriterijima. Nakon što budu zaprimljene prijave programa, na način identičan onome u ljetnom upisnom roku, zatvorit će se mogućnost unosa odabira, a navedeni kandidati rangirat će se sukladno navedenim listama prioriteta temeljem zajedničkoga elementa vrednovanja za pojedini program propisanoga Odlukom o elementima i kriterijima (prosjeci ocjena i predmeti posebno važni za upis). Kandidat će pravo upisa ostvariti u onome programu gdje je ostvario najveći broj bodova, a našao se unutar upisne kvote, sukladno mogućnostima srednje škole te Državnom pedagoškom standardu srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja (Narodne novine, broj: 63/2008. i 90/2010.) Nakon ovoga rangiranja, 25. kolovoza 2014. godine , započinje postupak prijava obrazovnih programa ostalih kandidata. Kandidati koji ne ostvare pravo upisa temeljem rangiranja učenika s teškoćama u razvoju moći će se prijaviti od 25. kolovoza 2014. godine za rangiranje za preostala slobodna mjesta.  

23.07.2014. 18:02
Objava slobodnih mjesta u jesenskome upisnome roku
Sukladno točki X. Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole, objavljujemo popis slobodnih mjesta za jesenski upisni rok. Navedeni popis može se vidjeti ovdje .

13.07.2014. 12:53
Rok i dokumentacija potrebna za upis u ljetnome upisnom roku
Kao što je najavljeno, 11. srpnja 2014. godine objavljene su konačne ljestvice poretka . Kandidat svoj upis mora potvrditi donošenjem ispunjenog i potpisanog obrasca upisnice , koji donosi u srednju školu u kojoj je ostvario pravo upisa, u razdoblju od 14. do 18. srpnja .  Dodatno, kandidati koji su ostvarili pravo na upis u obrazovne programe za koje je potrebna potvrda  liječnika školske medicine, liječnička svjedodžba medicine rada, ugovor o naukovanju i sl., dužni su iste, uz upisnicu, dostaviti srednjoj školi do gore navedenoga roka . Isto tako, važno je znati da će kandidati koji su temeljem propisane dokumentacije ostvarili određeno pravo na dodatne bodove ili izravan upis , a u sustavu je označeno da imaju to pravo, tu dokumentaciju dužni donijeti srednjoj školi pri upisu . Ako se ustanovi da dokumentacija ne postoji ili nije vjerodostojna, kandidat gubi pravo na upis i upućuje se na sljedeći upisni rok. Ovdje su iznimka kandidati koji su izravan upis ili dodatne bodove ostvarili rezultatom na natjecanju iz znanja ili sporta, a rezultati su im se u sustav NISpuSŠ prenijeli izravno iz e-Matice. Ti kandidati nisu dužni donijeti dokaze o ostvarenom rezultatu u srednju školu. Kandidati koji u roku u srednju školu ne dostave potrebne dokumente i srednja škola im to ne označi u sustavu, gube pravo na upis i upućuju se na sljedeći upisni rok.

11.07.2014. 12:52
Objavljene konačne ljestvice poretka
U skladu s najavom u prethodnoj obavijesti, objavljene su konačne ljestvice poretka i kandidati sada mogu na kartici 'Moj odabir' preuzeti upisnicu koju u razdoblju od 14. do 18. srpnja trebaju dostaviti u srednju školu u koju su ostvarili pravo upisa.

10.07.2014. 13:22
Objava konačnih ljestvica poretka
Kao što je najavljeno, 11. srpnja 2014. godine u 12.00 sati ljestvice poretka postat će konačne. Kandidati će ostvariti pravo upisa samo u onaj program na čiju su ljestvicu poretka u tom trenutku svrstani , a sukladno ostvarenom broju bodova. Samim time, kandidati će moći ispisati i upisnicu  (na kartici 'Moj odabir') koju će donijeti u srednju školu u kojoj su ostvarili pravo upisa do 18. srpnja . Nakon 12.00 sati kraj obrazovnoga programa u kojemu kandidat ostvaruje pravo upisa u stupcu Pravo upisa  prikazivat će se riječ Da , a na svim ostalim ljestvicama poretka umjesto plasmana pisat će " -". Molimo kandidate koji su stekli pravo upisa u programe za koje je uvjet, uz upisnicu, dostava dodatne dokumentacije (liječnička svjedodžba medicine rada, potvrde školske medicine, ugovor o naukovanju i sl.), što kandidati mogu provjeriti na svom sučelju na kartici  Moji rezultati/Detaljno , da potrebne dokumente dostave srednjoj školi u razdoblju od 14. do 18. srpnja 2014. godine . Samo kandidati koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom upisnom roku mogu konkurirati na jesenskom upisnom roku za preostala slobodna mjesta. U jesenskome upisnom roku bit će moguće prijaviti samo obrazovne programe za koje upisna kvota u ljetnome roku nije popunjena.  Slobodna mjesta za jesenski rok bit će poznata 23.srpnja. Na kartici 'Moj odabir' dostupna je za preuzimanje i Potvrda o stečenom pravu upisa koja se koristi za upis u učeničke domove i slične svrhe. 

10.07.2014. 11:43
Ističe rok za dostavu prijavnica
Podsjećamo kandidate da rok za dostavu prijavnica školama, odnosno Središnjem prijavnom uredu za kandidate izvan obrazovnog sustava RH, ističe danas, 10. srpnja, u 15 sati.  Večeras, 10.srpnja u 22 sata, s ljestvica poretka bit će obrisani svi kandidati koji nemaju u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu.

07.07.2014. 19:20
Ističe rok za prijavu obrazovnih programa u ljetnome upisnom roku
U utorak,  8. srpnja u 12.00 sati zaključat će se liste prioriteta  kandidata te će od toga trenutka razrednicima osnovnih škola biti omogućen ispis prijavnica za učenike njihovih razreda u izborniku  Prijavnice .  Prijavnice moraju potpisati kandidat i njegov roditelj/skrbnik te  dostaviti razredniku do 10. srpnja 2014 . godine koji će to označiti u sustavu.  VAŽNO! Samo kandidati za koje je u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu naći će se na konačnim ljestvicama poretka . Učenici 8. razreda škola u RH svoje će  prijavnice  dobiti od razrednika u svojoj školi te ih potpisane na vrijeme moraju vratiti razredniku. Učenici škola u RH koji nisu 8. razred  od trenutka zaključavanje liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici  Moj odabir . Dužni su ih potpisane na vrijeme dostaviti upisnom povjerenstvu u školu koja ih je aktivirala. Kandidati koje je registrirao Središnji prijavni ured  od trenutka zaključavanja liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici  Moj odabir . Dužni su ih potpisane do gore navedenoga datuma dostaviti Središnjem prijavnom uredu na adresu e-pošte  srednja@azvo.hr . Potpisivanjem prijavnice svi kandidati potvrđuju svoju stvarnu namjeru upisa u bilo koji obrazovni program naveden u prijavnici.  Aplikacija će kandidata automatski rasporediti na obrazovni program koji mu je  najviše na listi prioriteta, a na kojemu prema broju bodova ulazi u upisnu kvotu . Također,  ova prijava ne garantira upis u odabrane obrazovne programe  ako upisna kvota u trenutku objave konačnih ljestvica poretka bude popunjena kandidatima s više bodova. VAŽNA NAPOMENA : svi će kandidati originalnu dokumentaciju temeljem koje su prilikom prijave ostvarili određena prava, morati dostaviti srednjoj školi koju će upisati u razdoblju određenom za upis.

06.07.2014. 19:52
Brisanje kandidata bez preduvjeta i zaključavanje lista prioriteta
Kao što je propisano rokovima u Odluci o upisu, u ponedjeljak, 7. srpnja 2014. u 12.00 sati više neće biti moguće ulagati prigovore i s ljestvica poretka bit će brisani svi kandidati koji ne ispunjavaju određene preduvjete, koje svaki kandidat može provjeriti na svom sučelju pod Moji rezultati/Detaljno gdje su napisani preduvjeti potrebni za upis s naznačenim rokom za ispunjenje. Prigovori pristigli do 7. srpnja do 12:00 bit će obrađeni, a oni pristigli naknadno neće biti uzeti u obzir. Isto tako, podsjećamo sve kandidate da mogućnost prijava i brisanja obrazovnih programa te promjena poretka na listi prioriteta imaju do 8. srpnja u 12.00 sati kada se zaključavaju liste prioriteta ta započinje ispis prijavnica. Redovni učenik će prijavnicu preuzeti kod svog razrednika u osnovnoj školi (kome će je, potpisanu, i dostaviti najkasnije do 10. srpnja), a ostali kandidati moći će je ispisati sa svog sučelja te poslati skeniranu Središnjem prijavnom uredu. Objava konačnih ljestvica poretka bit će 11. srpnja 2014. godine. Još jednom napominjemo da učenici trebaju ljestvice prioriteta poredati tako da je na 1. prioritetu program koji najviše žele upisati, a zatim ostali, željenim redoslijedom. Postavljanje obrazovnog programa na listu prioriteta podrazumijeva ozbiljnu namjeru da se takav program i upiše.

04.07.2014. 22:15
Rok za podnošenje prigovora
Od 5. srpnja, u 12:00 na kartici 'Moji prigovori', moguće je podnositi prigovore na nedostatak ili netočnost podataka koji utječu na ljestvice poretka (osobni podaci, ocjene, rezultati natjecanja, rezultati dodatnih provjera i sl.). Rok za podnošenje prigovora je 7. srpnja u 12:00. Svi prigovori pristigli do navedenog roka bit će riješeni, a prigovori pristigli nakon toga roka neće biti razmatrani. Na stranici www.upisi.hr na 'Moji prigovori' učenici će moći vidjeti prigovore koje su uputili do 7.srpnja u 12:00 i odgovore na iste. Molimo kandidate da u rubriku Moji prigovori postavljaju samo argumentirane prigovore koji se odnose na nedostatak ili netočnost podataka koji utječu na ljestvice poretka. Ostali prigovori neće se razmatrati. Ukoliko imate pitanja, uputite ih na adresu helpdesk@skole.hr, ne u prigovore. Napominjemo da uz svaki prigovor dobivamo i osobne podatke kandidata, stoga će kandidati koji šalju uvredljive poruke te poruke koje vrijeđaju na osnovu rasne, nacionalne, spolne ili vjerske pripadnosti biti sankcionirani u skladu s pravilima.

01.07.2014. 12:00
Natjecanja iz znanja i sporta
Natjecanja iz znanja i sporta (u organizaciji školskih sportskih društava), koja se prema  Odluci o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015.  boduju za upis, evidentirana su u sustavu i vidljiva na profilima učenika. Na kartici 'Osobni podaci' prikazana su isključivo ona natjecanja i plasmani koji se boduju za upis. U slučaju bilo kakvih nepravilnosti u prikazu rezultata natjecanja potrebno je kontaktirati CARNetovu podršku obrazovnom sustavu na helpdesk@skole.hr  ili broj telefona 01/6661-500.

30.06.2014. 18:08
Dodatno rangiranje za učenike s teškoćama s pravom izravnog upisa
Učenicima s teškoćama u razvoju s pravom izravnog upisa kojima su rezultati popravnih ispita uneseni naknadno, sada na svom sučelju mogu vidjeti osvježene ljestvice poretka s naznačenim pravom upisa. Detaljno pojašnjenje dostupno je u korisničkim uputama . 

30.06.2014. 16:27
Rok dostave dokumenata i registracijskih obrazaca za kandidate izvan redovnog sustava obrazovanja RH
Podsjećamo da je u petak 4. srpnja 2014. godine zadnji dan za dostavu osobnih dokumenata i svjedodžbi kandidatima izvan redovnog sustava obrazovanja RH . Dokumenti se šalju isključivo preporučenom poštom na adresu Agencija za znanost i visoko obrazovanje Središnji prijavni ured, Donje Svetice 38/5, 10000 Zagreb. Napominjemo da je i do tog datuma, 4. srpnja 2014. godine, moguće dostavljati obrasce za postupak registracije Središnjem prijavnom uredu Agencije za znanost i visoko obrazovanje na gore navedenu adresu ili ih možete skenirane poslati e-poštom na srednja@azvo.hr. Uvažit će se sva dokumentacija poslana do 4. srpnja, a pristigla najkasnije do 7. srpnja. Sve dokumente i registracijske obrasce koji će biti poslani odnosno zaprimljeni nakon navedenih rokova neće biti uvaženi.

30.06.2014. 13:58
Rok za dostavu dodatne dokumentacije za redovite učenike
Sukladno Odluci o upisu i Kalendaru objavljenom u publikaciji "Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2014./2015. - Idemo u srednju!!!", podsjećamo sve redovite učenike koji žele ostvariti neko dodatno pravo za upis ( dodatni bodovi ) da je potrebnu dokumentaciju propisanu Odlukom o elementima i kriterijima (stručno mišljenje školskog liječnika, stručno mišljenje HZZ-a i ostali dokumenti kojima se ostvaruju dodatna prava za upis) nužno  dostaviti razrednicima u osnovnoj školi do najkasnije 1. srpnja 2014. godine. Razrednici će primitak navedene dokumentacije označiti u sustavu NISpuSŠ i temeljem toga će učenici dobiti određene dodatne bodove za upis.

29.06.2014. 09:08
Danas istječe rok za prijavu umjetničkih obrazovnih programa
Podsjećamo sve kandidate koji žele prijaviti određene programe koji zahtijevaju dodatne provjere (uglavnom se radi u umjetničkim programima), da danas u 23.59 istječe rok za njihovu prijavu. Za prijavu tih programa, kao što je jasno navedeno na str. 23.-25. publikacije ,,Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2014./2015. - Idemo u srednju!!!" , bila je potrebna posebna aktivacija kandidata.  

28.06.2014. 10:31
Rok za registraciju kandidata izvan redovnog sustava obrazovanja RH koji prijavljuju obrazovne programe, a koji zahtijevaju dodatne provjere
Obavještavamo kandidate izvan redovnog sustava obrazovanja RH da je zbog kratkog roka prijava obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere potrebno poslati registracijski obrazac na adresu e-pošte Središnjeg prijavnog ureda, srednja@azvo.hr , najkasnije do nedjelje 29. lipnja 2014. godine do 12 sati , kako bi svaki kandidat na vrijeme mogao prijaviti željene obrazovne programe.  

26.06.2014. 08:44
Početak prijava obrazovnih programa u ljetnome roku
Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015. , danas, 26. lipnja 2014. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započet će u 14.00 sati . Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji ,,Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2014./2015. - Idemo u srednju!!!"   te upućujemo sve kandidate da dobro prouče sam postupak.   Prijave obrazovnih programa trajat će do 8. srpnja 2014. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 29. lipnja 2014. Konačne rang liste za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 11.srpnja. Naglašavamo da postupak pretprijava koji se odvijao u prosincu 2013. ni u kojem dijelu ne utječe na sam postupak prijava programa koji počinje danas. Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji. Također, od danas će biti vidljive ljestvice poretka za kandidate s teškoćama u razvoju koji su svoje liste prioriteta prijavili u uredima državne uprave. Napominjemo da se na ljestvicama poretka nalaze samo oni kandidati koji imaju pozitivno zaključene ocjene iz posljednjih četiri razreda osnovne škole i koji su položene eventualne dodatne provjere za pojedine obrazovne programe. Također, konačan rezultat  ovisi i o broju upisnih mjesta za kandidate s teškoćama u razvoju u pojedinome razrednome odjelu, a sukladno Državnome pedagoškome standardu srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja.                     Kandidati s teškoćama u razvoju koji nisu uspjeli ostvariti pravo upisa na ovaj način, mogu prijavljivati obrazovne programe i redovitim putem kao i ostali kandidati. Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim  redoslijedom . Sukladno  tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote. Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u gore navedenoj publikaciji na str. 27. i 28.

12.06.2014. 16:34
Jedinstveni popis zdravstvenih kontraindikacija
Povjerenstvo za izradu Jedinstvenoga popisa zdravstvenih kontraindikacija srednjoškolskih obrazovnih programa u svrhu upisa u I. razred srednje škole izradilo je dokument "Jedinstveni popis zdravstvenih kontraindikacija srednjoškolskih obrazovnih programa u svrhu upisa u I. razred srednje škole". Popis možete pročitati ovdje . 

09.06.2014. 12:44
RSS kanal za praćenje novosti
RSS (Really Simple Syndication) omogućava brz i jednostavan pregled novosti i informacija objavljenih na mrežnim stranicama. Možete se pretplatiti na RSS izvor te na taj način dobivati sve novosti objavljene na naslovnici stranice upisi.hr. Upute za korištenje RSS kanala dostupne su ovdje . RSS kanal za novosti sa naslovnice stranice upisi.hr dostupan je na poveznici: https://www.upisi.hr/mzos/Widgets/News/RSSFeed?app=upisi

27.05.2014. 16:37
Rokovi postupka prijave kandidata za upis u srednje škole u razdredne odjele za sportaše!
Podsjećamo sve kandidate koji su zainteresirani za upis u razredne odjele za sportaše da je rok u kojemu moraju iskazati svoj interes za upis u razredne odjele za sportaše kroz sustav NISpuSŠ od 26. do 29. svibnja 2014. Do 29. svibnja potrebno je na "Moji podaci" upisati sport kojim se baviš, naziv kluba i mjesto u kojem se nalazi klub.

25.05.2014. 22:34
Započele prijave kandidata u sustav
U skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015.   prve prijave kandidata u sustav NISpuSŠ započinju u ponedjeljak 26. svibnja 2014. godine iza 12.00 sati .

14.05.2014. 19:04
Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole za šk.g. 2014./2015.
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je 14. svibnja 2014.  Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole za šk.g. 2014./2015.   Sastavni dio Odluke je Struktura razrednih odjela i broja učenika I. razreda srednjih škola: I. dio - srednje škole kojima je osnivač Republika Hrvatska, jedinice lokalne samouprave te jedinice područne (regionalne) samouprave II. dio - škole čiji su osnivači vjerske zajednice III. dio - privatne škole

05.05.2014. 17:35
Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015.
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je 28. travnja 2014.  Odluku o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015. Popis predmeta posebno važnih za upis može se pronaći  ovdje .


Anketa
Najlakša provjera znanja je:

Forum

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju